BabyGoat ® Bilimsel

Anne Sayfa BabyGoat® Bilimsel
BabyGoat ® Bilimsel

İnsanlık tarihinde keçi; eti, sütü ve yününden dolayı değerli bir hayvan olarak beslenmiş ve yetiştirilmiştir. Üretilen keçi sütü genellikle ev içinde içme amaçlı olarak kullanılmıştır. Teknolojik gelişmeye bağlı olarak dondurma ve geleneksel peynirlerin üretiminde inek ve koyun sütü ile karıştırılarak kullanılmıştır. Son zamanlarda keçi sütünün değerinin anlaşılması ile keçi sütü bazlı ürünler tüketici taleplerinin önemli bir yerini oluşturmaya başlamıştır.

NEDEN KEÇİ SÜTÜ?

Keçi sütünün bebeklerin, çocukların ve yetişkinlerin beslenmesinde yararlı etkilerinin olduğu bilinmektedir. Keçi sütü birçok sağlık avantajına sahiptir.

  •  Keçi sütü inek sütüne göre daha küçük çaplı yağ globülleri içerir. Bu küçük çaplı yağ globülleri sütte daha homojen bir yağ dağılımı sağlar ve daha kolay sindirilir.
  • İnek sütüne kıyasla keçi sütünün α-s1-kazein seviyesi daha düşüktür ve daha yumuşak kazein pıhtısı oluşturur. Bu sebeple keçi sütü proteinleri, inek sütü proteinlerinden daha kolay sindirilir.
  • Keçi sütünün en önemli özelliklerinden biri, inek sütüne kıyasla hipoalerjenik olmasıdır.
  • Keçi sütünde bulunan oligosakkaritler, miktar olarak fazla olmalarının yanında, çeşitlilik açısından da inek sütüne göre daha zengindir. Bu bulgular, keçi sütü oligosakkaritlerinin, özellikle bebekler için üretilen formüllerde çok umut verici bir fonksiyonel gıda olma özelliği taşıdığını göstermiştir.

NEDEN KEÇİ SÜTÜ ESASLI BEBEK FARMÜLÜ VE DEVAM FORMÜLÜ ?

Bebekler için ANNE SÜTÜ ideal besin kaynağıdır ve ilk 6 ay boyunca tek besin kaynağı olarak kullanılmalıdır. Anne sütü yeni doğan bebeğin tüm besin ihtiyaçlarını karşılayan ve bebeğin gelişimini düzenleyen eşsiz bir besin kaynağıdır.

0-6 ay arası bebekler için annenin emziremediği durumlarda kullanılmak üzere bebek sütleri, 6 ay ve üzeri bebeklerin ve küçük çocukların dengeli beslenmesi ve diyetinin bir parçası olarak kullanılabilen devam sütleri tasarlanmıştır.

Keçi sütünün önemi ve keçi sütü bileşenlerinin bebeklerin beslenmelerinde daha az alerjik etki göstermesi avantajı göz önünde bulundurulduğunda bu sütün bebek sütü ve devam sütü üretiminde değerlendirilmesi gerektiği sonucu doğmuştur. Bu amaç doğrultusunda KEÇİCİK® firması tarafından hazırlanan ve Adnan Menderes Üniversitesi danışmanlığında yürütülen ‘Keçi sütü esaslı bebek maması üretimi ve bu mamaların bağırsak hücreleri üzerine olası pozitif etkisinin belirlenmesi’ konulu proje Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı tarafından desteklenmiştir.